Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ



Αγαπητοί φίλοι, αυτή την εποχή πολύς λόγος γίνεται στην Χίο, για τον καινούργιο Οργανισμό του Νοσοκομείου, και για το γεγονός ότι έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ των υπουργείων, Η αιτία? Η κεντρική διοίκηση ή αλλίώς η Κυβέρνηση, θέλοντας να γίνουν περικοπές προσωπικού και προφανώς πιστώσεων, που αφορούν τον τομέα της υγείας στο νησί μας δεν εγκρίνει την πρόσληψη προσωπικού για την επάνδρωση και στελέχωση των υφιστάμενων και καινούργιων τμημάτων του Νοσοκομείου.
Επειδή η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη που παρέχετε από το Σκυλίτσειο είναι σημαντική για όλους μας, παραθέτω παρακάτω τις ανακοινώσεις του
Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου και του Σύλλογου Ιατρών Νοσοκομείου Χίου.

Από το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
«Για μια ακόμη φορά δυστυχώς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου δικαιώθηκαν στις προβλέψεις τους. Ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου, που διάφοροι πρώην διοικούντες και πρώην εκλεγμένοι βουλευτές έλεγαν, εδώ και αρκετό καιρό, ότι είναι ζήτημα ημερών να υπογραφεί, όχι μόνο δεν υπογράφηκε αλλά εστάλη και πίσω. Οι φόβοι μας ότι όλα τα λεγόμενα περί υπογραφής του νέου οργανισμού ήταν φούμαρα αποδείχθηκαν πραγματικότητα. Και τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης της Κυβέρνησης είναι τουλάχιστον τραγικά. Το νέο κτήριο που σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται θα παραμείνει φάντασμα, η Μ.Α.Φ., η Παιδιατρική δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, το Ακτινολογικό όπως και οι διοικητικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν, οι κλινικές θα λειτουργούν στα όρια ασφαλείας όσο οι προσλήψεις θα εξακολουθήσουν να γίνονται με το σταγονόμετρο, και οι υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων έως το τέλος του 2007 έμειναν μόνο υποσχέσεις.
Τα άλματα που έχει κάνει το νοσοκομείο οφείλονται –το ξέρουν όλοι άλλωστε- στον καθημερινό μόχθο των εργαζομένων του. Δυστυχώς η επιστροφή του νέου οργανισμού είναι μια μεγάλη οπισθοδρόμηση ανακόλουθη με τις πολύ μεγάλες δυνατότητες του νοσοκομείου να προσφέρει υψηλή ποιότητα υγειονομικής φροντίδας.
Στο θέμα αυτό πρέπει άμεσα οι αιρετοί άρχοντες (νομάρχης, ΤΕΔΚ κλπ) του τόπου, όπως και οι φορείς, να πάρουν άμεσα θέση μια και η δημόσια δωρεάν υγειονομική φροντίδα είναι από τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης του νομού και μας αφορά όλους.
Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, τους φορείς του νομού να διεκδικήσουμε δυναμικά την άμεση υπογραφή του νέου οργανισμού που θα αποτελέσει τον οδηγό για την περαιτέρω ανάπτυξη του νοσοκομείου. Για να απολαμβάνουμε όλοι εμείς στην παραμεθόριο την ποιοτική υγειονομική φροντίδα που δικαιούμαστε.

Το Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ»

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Επίσης, από τον Σύλλογο Ιατρών Νοσοκομείου Χίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το Δ.Σ. του Σ.Ι.ΝΟ.ΧΙ. εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά του, για την τροπή που πήρε το θέμα του Οργανισμού του Νοσοκομείου μας. Ύστερα από προσπάθειες ετών, με συνεργασία Διοίκησης και εργαζομένων, καταρτίσθηκε ένας Οργανισμός, που με την λειτουργία της νέας πτέρυγας, θα έλυνε πολλά χρονίζοντα προβλήματα στο χώρο της Υγείας στο Νομό μας.
Η επιστροφή του Οργανισμού από το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν οι πιστώσεις για την εφαρμογή του, και ότι η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα Υγείας και ενίσχυσης του ιδιωτικού, για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων που έχουν δημιουργηθεί με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων.
Η πολιτική αυτή μας βρίσκει αντίθετους και θα αγωνισθούμε για την ανατροπή της. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας είναι πολλά και χρονίζοντα και δεν σκεπάζονται από τα άλματα που επιτελούνται στην περίπτωση των στεφανιογραφιών και αγειοπλαστικών.
Η ΜΑΦ υπολειτουργεί και κινδυνεύει να κλείσει από έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και αν γίνει αυτό σύντομα θα θρηνήσουμε θύματα. Η αυτοθυσία του Αναισθησιολογικού Τμήματος για 20 χρόνια δεν αρκεί και απαιτείται η άμεση επέμβαση της Διοίκησης, ώστε σύντομα να επανδρωθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα τμήματα του Νοσοκομείου μας.
Καλούμε τους φορείς της Χίου να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και όλοι μαζί, να δώσουμε τη μάχη για καλύτερη Υγεία στο νησί μας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Β. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Ο Γραμματέας Σ. ΓΑΝΙΑΡΗΣ»

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ, ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ.