Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Νο2

Εδώ και 6 περίπου μήνες γίνονται διάφορες διαβουλεύσεις μεταξύ των φορέων που αυτή την περίοδο αντιπροσωπεύουν τους Δήμους, Χίου, Καμποχώρων & Αγίου Μηνά με αντικείμενο να βολοδοσκοπηθούν οι προθέσεις τους ενόψει του Νέου Καποδίστρια, που πιθανολογείται να λάβει σάρκα και οστά μέχρι το 2010.
Σε μια τέτοια περίπτωση η ομαδοποίηση θα συμπαρασύρει και τον Δήμο Ομηρούπολης, πράγμα που σημαίνει ότι με έδρα την Χίο, θα δημιουργηθεί ένας τεράστιος Δήμος , για τα δεδομένα της Χίου, ο οποίος συμπεριλαμβάνει το 80% του μόνιμου πληθυσμού του νησιού.
Μήπως ήρθε η ώρα, κι εδώ στα νοτιόχωρα να αρχίσουμε να συζητάμε για την επόμενη ημέρα, δεδομένου του γεγονότος ότι στα επόμενα 2 χρόνια θα κληθούμε να διεκδικήσουμε την έδρα του Δήμου για το νότιο κομμάτι του νησιού?
¨Άλλωστε δεδομένου του γεγονότος ότι η Νομαρχία Χίου μετακομίζει προς Λέσβο μεριά, με την δημιουργία της Νομαρχίας Βορείου Αιγαίου, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να αρχίσουμε να εργαζόμαστε και να προετοιμαζόμαστε για το τι μέλλει γενέσθαι.