Σάββατο 24 Μαΐου 2008

ΛΙΜΑΝΙ ΧΙΟΥ : 40 ΧΡΟΝΙΑ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!



Εδώ και λίγες μέρες κάποιοι θυμήθηκαν πάλι να δημοσιοποίησουν την άποψη τους για την ανάγκη κατασκευής καινούργιου λιμανιού στην Χίο.

Έχουμε την εντύπωση ότι εδώ στην Χίο κάποιοι μας δουλεύουν!!! Την ώρα που σε όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου οι λιμενικές υποδομές έχουν αναβαθμιστεί, και καινούργια λιμάνια έχουν κατασκευαστεί, εδώ δεν έχουμε ακόμα καταλάβει ότι έχουμε ΗΔΗ ΑΡΓΗΣΕΙ!!!!!

Το λιμάνι έπρεπε να είχε φτιαχτεί ΧΘΕΣ!!!!

Κι επειδή πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους (το έχουμε ξαναγράψει αυτό) οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ξέρουν ότι τοπικά συμφέροντα της Χώρας (Χίου) δεν θέλουν καινούργιο λιμάνι και γι αυτό 40 χρόνια τώρα βρίσκουν δικαιολογίες για να το αναβαλούν στο διηνεκές.

Θέλουμε να δούμε όλους αυτούς τους καιροσκόπους, που μόνο κακό κάνουν στην Χίο, όταν φτιαχτεί το Λιμάνι των Μεστών και κάποιος έξυπνος ιδιώτης εφοπλιστής δεήσει να βάλει πλοίο προς το Λαύριο τι θα σκεφτούν πάλι για να το μπουκοτάρουν.

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ!!!!

12 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ?????
ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ?????( ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΛΕΩ.)
GIANITOS......

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!!
ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΩΣ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΗΛΩΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Pyrgi.blogspot.com

NHSOS XIOS είπε...

Σεβομαι τις αποψεις φιλοι μου αλλα θα διαφωνησω...Νομιζω οτι ειναι αδυνατο να βρεθουν τοσα χρηματα για να κατεσκευαστει ενα καινουργιο λιμανι Ευρωπαικων προδιαγραφων.Φυσικα ολοι μας το θελουμε να ειχουμε συγχρονο και μεγαλο λιμανι αλλα,με ενα σχεδιο που να ειναι πραγματιποιησιμο και οχι θεωρητικο.
Σας θυμιζω,πως το λιμανι των Μεστων γινεται με χρηματα απο την Ε.Ε και οχι μονο δεν εχει τελειωσει αλλα εχει κολλησει σε καποιο σημειο,συμφωνα με προσφατη επισκεψη μου τα Χριστουγεννα.
Γνωμη μου ειναι λοιπον,πως πρωτα οφειλουμε να βελτιωσουμε το υπαρχον λιμανι μας(μεγαλυτερο βαθος,δημιουργια ντοκου για κρουαζιεροπλοια)και παραλληλα να τελειωσουν επιτελους τα Μεστα,και να στειλουν ορισμενα δρομολογια εκει,ωστε να δωσουν βασεις και για περαιτερω αναπτυξη στην Νοτια Χιο.
Φιλικα,NHSOS XIOS

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Φίλε "Νήσος Χίος"

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω στο εξής:
Συμφωνούμε νομίζω ότι το νησί έχει ανάγκη από ένα λιμάνι πλησίον της χώρας που να μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες του νησιού.
Για ποιά εμβάθυνση λοιπόν του υπάρχοντος λιμανιού να μιλάμε? Εδώ Ιούλιο μήνα με πολύ κίνηση τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από το πλοίο τα πάνε μέχρι το φαναράκι μόνο και μόνο για να μην μένει το πλοίο επί 2ωρο στο λιμάνι.Άσε που για να ξεμπερδέψει κάποιος και να φύγει προς Βόρεια ή Νότια χρειάζεται να μένει ώρες καθηλωμένος.
Από την εμπειρία μου, όσα νησιά έχω γυρίσει, όλα τα λιμάνια έχουν γίνει δίπλα ή σε μικρή απόσταση από τα ιστορικά παλιά λιμάνια μόνο και μόνο για να αναπτυχθούν καινούργιες υποδομές. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το σημερινό λιμάνι είναι μόνο για μικρά σκάφη.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί η Χίος δεν πρέπει να απαιτήσει κονδύλια για μεγάλο λιμάνι? Ποιός είναι αυτός που θα πάρει μια τέτοια ευθύνη? ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ!!!

Φιλικά
Χιώτης

NHSOS XIOS είπε...

Φιλε chioti συμφωνω με αυτα που λες,αλλωστε και εγω στο μνμα μου επισημανα,πως ολοι θελουμε ενα συγχρονο ευρωπαικο λιμανι στο νησι μας!Και εχεις 100% δικιο να λες πως πρεπει να ειναι λιγο εξω απο την πολη,αφου ολοι ξερουμε τι προβλημα δημιουργειται το καλοκαιρι με το κυκλοφοριακο γυρω απο αυτο.
Το βασικο θεμα ομως ειναι η χρηματοδοτηση.Που θα βρεθουν τα λεφτα?Ποιος θα τα δωσει?Το κρατος?Ελληνες ειμαστε και ξερουμε τι γινεται...Και επαναλαμβανω,τα Μεστα που γινονται με 'ευρωπαικα χρηματα'εχουν κολλησει...Φανταζεσαι να ξεκινησει καποια στιγμη το καινουργιο λιμανι....Εισαι σιγουρος πως θα τελειωσει ποτε?Εδω μια μαρινα πηγαν να κανουν στο νοσοκομειο και εχει το μαυρο της το χαλι..
Ας βελτιωσουμε λοιπον αυτα που εχουμε η χτιζονται κ οταν υπαρχει ενα σοβαρο σχεδιο με εξασφαλιση των πορων και την συμμετοχη του κρατους τοτε ξαναμιλαμε.
Αυτη ειναι η γνωμη μου.Φιλικα NHSOS XIOS

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ, ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ...!!!!

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΜΩΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΛΗΘΕΙΑ?

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ : ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΘΟΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΛΙΜΑΝΙ,Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ..ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ... ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ...ΑΣ ΜΗ ΠΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΦΤΑΝΕΙ...Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΝΑ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΥΝ ΤΩΝ ΜΕΣΤΩΝ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΞΟΔΑ Ο ΑΛΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
GIANITOS...

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν φίλοι μου χαίρομαι που ακούγονται όλες οι απόψεις σε κόσμια πλαίσια.

Η άποψη μου για το θέμα του Λιμανιού και της χρηματοδότησης είναι ότι το κράτος χρωστάει ένα αεροδρόμια και ένα λιμάνι στην Χίο. Συμφωνώ με τον φίλο παραπάνω...τι άποψη είναι αυτή ότι δεν έχει το κράτος!!!! Έλεος το κράτο με μια συμμετοχή 40 - 50 % μπορεί να δικαολογήσει έργα λιμενικών υποδομών σε ποσά πολλαπλάσια των 80εκ ευρώ!!! Εμείς που ζούμε στην Χίο είναι υποχρέωση μας να απαιτούμε από το κράτος να ξυπνήσει και να βρεί κονδύλια για τόσο σημαντικά έργα!!!!

Όλα τα άλλα εγώ τα ακούω βερεσέ!! Και κάτι άλλο ως πότε θα κρεμάμε βαρύδια στα πόδια μας και στα πόδια της Χίου. Πρώτη φορά ακούω Δήμαρχο να σκέφτεται το κράτος και όχι τον τόπο του!!

Φιλικά
Pyrgousis

Ανώνυμος είπε...

το Λιμανι των Μεστων ειναι μια καποια λυσις, αλλα ερωτω- δεν χρειαζονται και αντιστοιχα οδικα εργα (κοινως νεοι Δρομοι) για να γινεται η προσβαση και η εξοδος απο το λιμανι γρηγοροτερα? Αν μενεις π.χ. Λαγκαδα, ή Καρδαμυλα πως θα γινει η διαδρομη απλουστερη?

Οσο για το ηδη υπαρχον λιμανι, συμφωνω με τον ανωνυμο: εκει που βρηκαν τα λεφτα για τα αλλα, να βρουν και για το δικο μας.

Ανώνυμος είπε...

..το σημαντικότερο όλων είναι να μάθουμε να απαιτούμε πράγμματα για τον τόπο μας, πέρα από κόμματα.
Να κοιτάχτε τώρα τι γίνεται με τον άρχοντα του μεγαλύτερου Δήμου του νησιού, αντί να είναι πρωτοπόρος για καινούργιο λιμάνι δίπλα στην πόλη της Χίου υπεραμύνεται για την διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος. Άραγε ποιούς και τι εξυπηρετει? (Το νησί και τους κατοίκους του πάντως όχι).

Όλοι μαζί πρέπει να απαιτήσουμε καινούργιο λιμάνι δίπλα στην πόλη της Χίου, και ταυτόχρονα να καταδικάσουμε τον οιοδήποτε πολιτικάντη (ανεξαρτήτως χρώματος) που παίζει τα παιχνίδια του εις βάρος μας.

Ανώνυμος είπε...

Το σημαντικότερο όλων είναι να τους δώσουμε να καταλάβουν οτι δεν μπορούν να μας δουλεύουν.

Γιατί δόθηκαν τόσα εκατομμύρια για τον δρόμο Χίου - Μεστων;

Γιατί προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν με άχρηστα έργα. Άκου ανισόπεδοι κόμβοι!!! Τι λές ρε Πολύδωρε. Στο Λος Άντζελες βρισκόμαστε και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το τρομερό τράφικ;

Ο δρόμος έγινε για να αξιοποιηθεί το λιμάνι των Μεστών.Ή όχι;

Μήπως δεν ξέρετε τι σας γίνεται; Μήπως προχωράτε βάση του σχεδίου άρπα - κόλλα;

Θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε ότι ρυπογόνο και ανόητο (άκου ανισόπεδοι κόμβοι!!!) στο Κοντάρι;

Θα εξακολουθήσουμε να καταστρέφουμε ένα απο τα σημαντικότερα μνημεία της Χιακής (αλλά και της Παγκόσμιας) ιστορίας; Τον Κάμπο!

Είναι προς τιμήν του ΣΥΡΙΖΑ Χίου που πήρε ευθαρσώς θέση ενάντια στην ανοησία, τη ρεμούλα και την καταστροφή της περιοχής, που πάει να συντελεστεί.

Διαβάστε εδώ: http://syrizachiou.blogspot.com/2008/05/blog-post_29.html