Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

ΛΙΜΑΝΙ ΧΙΟΥ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!!!!

Αντιγράφουμε από τον δικτυακό τόπο : www.chiosnews.com

Για άλλη μια φορά η Χίος πρωτοπορεί, πότε επιτέλους θα αρχίσουμε να διεκδικούμε?

Τίποτα άλλο..διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε!!!!
--------------------------------------------------------------

Αλλαγή πλεύσης Δημάρχου Χίου για νέο λιμάνι


Τε 28/5/2008
Αλλαγή στη θέση της Δημοτικής Αρχής Χίου για το έργο του νέου λιμανιού εκφράζει η ανακοίνωση από πλευράς Δημάρχου Παντελή Βρουλή, με αφορμή το θέμα της απάντησης των αρμόδιων υπουργείων για τη χρηματοδότηση του νέου λιμανιού.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος Χίου:
«Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο για διαφωνία του Νομάρχη κ. Λαμπρινούδη και της Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κας Ελπίδας Τσουρή για το θέμα του λιμανιού. Παρακολουθήσαμε τον κ. Νομάρχη να υποστηρίζει ότι και οι Δήμαρχοι του νησιού μας είναι σύμφωνοι με την δική του θέση. Φυσικά αναφέρεται σε παλαιότερη απόφαση μη επικαιροποιημένη την στιγμή μάλιστα, που οι περισσότεροι Δήμαρχοι έχουν αλλάξει.
Όλοι θέλουμε νέο λιμάνι και νέο αεροδρόμιο. Όμως ο κ. Νομάρχης οφείλει να «προσγειωθεί» στην πραγματικότητα. Τα χρήματα που απαιτούνται για την κατασκευή νέου λιμανιού είναι όσα καλύπτει ο προϋπολογισμός όλων των νησιών Βορείου Αιγαίου. Αυτό το ανέφικτο, είναι το επιθυμητό για τον κύριο Λαμπρινούδη.
Από την άλλη, η σημερινή Δημοτική Αρχή εκφράζει την άποψη ανακατασκευής του παρόντος λιμανιού και του μώλου, ώστε να αποβεί άνετο και λειτουργικό με πολύ λιγότερα χρήματα. Είναι εκφρασμένη άποψη και προεκλογική εξαγγελία.
Άλλωστε η Δημοτική Αρχή σχεδίασε και πολύ σύντομα θα καταθέσει την μελέτη για τον Περιφερειακό δρόμο του Κάστρου, (κάτι που επιθυμούσε και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή) μέσα στην θάλασσα, όμως για να παραμείνει ο ενάλιος χαρακτήρας του Φρουρίου, πράγμα που θα βοηθήσει στην ύφεση του κυκλοφοριακού φόρτου που υπάρχει στο λιμάνι.
Απορίας άξιο βέβαια είναι γιατί ξοδεύτηκαν αρκετά ευρώ για να κατασκευαστεί το λιμάνι των Μεστών την στιγμή που ζητάει ο κ. Νομάρχης και νέο λιμάνι στο Κοντάρι.
Οι παλινωδίες του κ. Λαμπρινούδη φαίνονται:
α) στο φράγμα Κόρης Γεφύρι, όπου ξεσηκώνει τους εργολάβους
β) Στην αδυναμία εξεύρεσης λύσης πώς να γεμίσει με νερό τα Φράγματα Φυρόλακα και το Σαραπιού που σχεδίασε.
γ) Την απεμπλοκή της χωματερής του Πόδορα που θα αργήσει πολύ.
Αυτά πρέπει να απασχολήσουν τον κ. Νομάρχη και να επικεντρωθεί στη λύση τους και να μην ονειρεύεται «μεγαλεπήβολα» σχέδια κατασκευής λιμανιού».