Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ του ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝΤΟΣ.....



Αφού πέρασε σχεδόν ένας μήνας υπομονής και καρτερίας, από τους Μαστιχοπαραγωγούς της Νότιας Χίου, και αφού η τακτική του Πόντιου Πιλάτου φαίνεται ότι πλεόν δεν πείθει κανέναν, οι τσοπάνηδες που έχουν εγκατασταθεί στις περιοχές των μαστιχοχωρίων συνεχίζουν απρόσκοπτα το καταστροφικό τους έργο.

Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις άδειες εγκατάστασης - λόγω ανύπαρκτου ελεγκτικού μηχανισμού - βόσκουν όπου βρούν, καταστρέφουν περιουσίες, με την ανοχή των αρμοδίων αρχών που παρακολουθούν την κατάσταση από του μακρόθεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται σύμπραξη των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών και των τοπικών κοινοτήτων των χωριών, Ολύμπων, Ελάτας, Πυργίου, Αρμολίων, και Βέσσας, για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος με μηνύσεις και αγωγές για όλους εκείνους που προκαλούν ζημιές αυθαίρετα και παράνομα.
Επίσης η πρόταση που συζητείται είναι η καταγγελία στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλων των αυθαιρέτως βοσκούντων τσοπάνηδων, με όλες τις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό για τους  αυθαιρετούντες.

Επίσης προγραμματίζεται συνέλευση όλων των μαστιχοπαραγωγών με θέμα την λήψη απόφασης για τις άμεσες ενέργειες που. πρέπει να αναληφθούν.