Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΧΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ : Σε ποια αλλη ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ χωρα θα συνεβαιναν αυτα και δεν θα ανοιγε ρουθουνι;


Σε ποια αλλη ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ χωρα θα συνεβαιναν αυτα και δεν θα ανοιγε ρουθουνι;
- Το νησι να καιγεται απο Σιδηρουντα μεχρι Κατω Φανα (αν ξερεις και γεωγραφια) τρεις ημερες τωρα και το κεντρικο κρατος να ασχολειται με τα σοου των ΜΑΤ και του ΣΔΟΕ.

- Οι Υπουργοι Εσωτερικων, Περιβαλλοντος, Αμυνας να παραθεριζουν σε αλλα νησια και να στελνουν καποιο αντιστρατηγο για τα ματια του κοσμου!!

- Η πρωτη συσκεψη των τοπικων αρμοδιων να γινεται 15 ωρες μετα την εναρξη της φωτιας και αφου εχει παρει πλεον τεραστιες διαστασεις.

- Κανεις να μην εχει φροντισει τοσα χρονια για μια αξιοπιστη αντιπυρικη προστασια; Μας λεγαν για καμερες, κρουνους και δεξαμενες και τιποτα δεν λειτουργησε. Τα κονδυλια ομως εξαφανιστηκαν...

- Εντουτοις κανεις να μην παραιτειται!! Προφανως και δεν νοιωθει την αναγκη. Προεχει να μας...σωσει....

- Η νεολαια να πινει αμεριμνη καφε στην Προκυμαια και να πλησιαζει μονον για να βγαλει φωτογραφιες.

- Οι ...Αρχες (λεμε τωρα) να ανακοινωνουν οτι δεν χρειαζονται εθελοντες!! Τους οποιους φιλοτιμους να τους πισω στελνει στα σπιτια τους!

- Το Δασαρχειο Χιου να επιτρεπει σημερα το κυνηγι στη βορεια Χιο (ουγκ-ουγκ).

- Η Χρυση Αυγη να σκαει μυτη στην Καλαμωτη με μπλουζακια ασορτι (μαυρα) και να παριστανουν τους εθελοντες.

Αυτη ειναι η εικονα της Χιου και της Ελλαδας. Και κανεις δεν μπορει να πει οτι δεν ηξερε, οτι δεν ειχε αντιληφθει. Δυο χρονια πισω το νησι πλημμυρισε, περιουσιες χαθηκαν, και παλι δεν τιμωρηθηκε κανεις, απεναντιας, τα ιδια ατομα επιβραβευθηκαν!

Ειμαστε καθως φαινεται αξιοι της μοιρας μας, της παιδειας μας, του επιπεδου μας. Ακαταλληλοι να σταθουμε σε αυτο τον τοπο, ειτε προκειται για τη Χιο, το Αιγαιο, την Ελλαδα. Δεκαετιες αμορφωσιας, βολεματος, ρουσφετιου, δουλοπρεπειας, ρατσισμου, ευκολου κερδους, εχουν παρει σαρκα και οστα ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΡΦΗΣ πλεον και μας κοιτουν ειρωνικα....
ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΡΟΣ

1 comments:

ΒΟΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ!!!!!!!!