Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΜΧ : ΑΣΤΟΧΙΕΣ, ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ και ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!!!



Τελείωσε πριν λίγο η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΜΧ. Τα θέματα τα οποία είχαν μπει στην ημερήσια διάταξη ήταν 2 :


  1. Παραλαβή και πληρωμή της Μαστίχας εσοδείας 2012.
  2. Περιορισμός εξόδων και δημιουργία αποθεμάτων για την ωφέλεια των Μαστιχοπαραγωγών».



Επί 5 περίπου ώρες, και μετά  από μια θορυβόδη συνεδρίαση,  συζητήθηκαν τα θέματα όχι μόνο της ημερήσιας διάταξης αλλά παντώς του επιστητού, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις και να ξεφύγει η συζήτηση από τα θέματα για τα οποία συγκλίθηκε η Γενική Συνέλευση.


Τελικά η συνέλευση στο 1ο θέμα, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο να επανεξετάσει το θέμα και να πάρει καινούργια απόφαση.


Το 2ο θέμα αναλύθηκε από τους αντιπροσώπους και από τα υπηρεσιακά στελέχη, αλλά λόγοι άλλοι απ' αυτούς που χαρακτηρίζουν μια συνέλευση, δεν επέτρεψαν να παρθούν αποφάσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται το γεγονός ότι, το τόσο σημαντικό θέμα της περιστολής δαπανών έκλεισε άρον άρον από το προεδρείο χωρίς κατάθεση προτάσεων και χωρίς ψηφοφορία.
Υποθέτω ότι  κάποιοι δεν ήθελαν τους παραγωγούς να αποφασίσουν για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως την περιστολή δαπανών, και αυτό τους άγχωσε και τους οδήγησε σε βεβιασμένες αντιδράσεις, και σε Καταστατική Εκτροπή.



Τεράστια η ευθύνη του Προέδρου της Συνέλευσης, για τις αστοχίες στην όλη διαδικασία.

Άλλο χαρακτηριστικό της συνέλευσης ήταν η προσπάθεια κάποιων συνέδρων στην αρχή να ομαδοποιήσουν και στην συνέχεια να περιθωριοποιήσουν όλους εκείνους τους 37 αντιπροσώπους που υπέγραψαν την αίτηση σύγκλισης της Γενικής Συνέλευσης. 
Λες και κανείς απαγορεύεται να ανησυχεί και να προβληματίζεται όταν κάθε χρόνο παίρνονται μέτρα εις βάρος των παραγωγών, χωρίς να λαμβάνεται κανένα άλλο διορθωτικό μέτρο μείωσης των δαπανών και αναδιάρθρωσης του οργανισμού, παρά μόνο ευχολόγια και ικασίες.


Προσωπικά δεν νομίζω ότι σήμερα η ΕΜΧ βγήκε κερδισμένη, αντίθετα, φάνηκαν τα κενά στην αντιπροσώπευση, αλλά και στον τρόπο που αντιλαμβάνονται καποίοι στο πως θα πρέπει να παίρνονται οι αποφάσεις. 
Οι εποχές έχουν αλλάξει και νομίζω πως θα πρέπει σιγά σιγά να προσαρμοζόμαστε όλοι.



Γιώργος Τούμπος