Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΙΟΥ : 3ήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ σε ΣΑΜΟ - ΠΑΤΜΟ





Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πυργίου Γ. Θεοτοκάς διοργανώνει εκδρομή στη Σάμο και προσκύνημα στην Πάτμο   από 6 Ιουλίου έως 9 Ιουλίου με το ταξιδιωτικό γραφείο Kanaris tours.
 Τιμή κατά άτομο 215 ευρώ για Σάμο Πάτμο και 155 ευρώ μόνο για Σάμο.
 Στην τιμή περιλαμβάνετε:
·        Εισιτήρια πλοίου .
·        Τρείς διανυκτερεύσεις με πρωινό και φαγητό στο Καρλόβασι.
·        Πούλμαν για τις μετακινήσεις
·        Συνοδό.
·        Μεταφορά από και προς το Πυργί.
Πληροφορίες  στο τηλέφωνο 6937166216
Και στα καφενεία Σιδεράκη Γ. και Μπατά Φ.  






   Αναλυτικό πρόγραμμα.
3ήμερο Πρόγραμμα Σάμο – Πάτμο
1η ημέρα  ( Παρασκευή  ) 06/07/ 12 
Συγκέντρωση στο λιμάνι της  Χίου και αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής για την Σάμο. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν μας,  και αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με το νησί της  Σάμου, ξεκινώντας για  επίσκεψη στον  αρχαιολογικό  χώρο  του  Ηραίου  και  στο  Ευπαλίνειο  όρυγμα. Στην συνέχεια  επίσκεψη  στην  Ιερά Μονή της Μεγάλης  Παναγίας.  Πρόκειται για ονομαστό μοναστήρι με καταπληκτικό ξυλόγλυπτο τέμπλο, σημαντικά κειμήλια και μοναδική φιλοξενία από τους μοναχούς. H Ιερά Μονή, η οποία υπήρξε σπουδαίο κέντρο λειτουργικής ζωής και καλλιέργειας της ψαλτικής τέχνης, ήδη από το 1901 πανηγυρίζει κατά την απόδοσιν της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 23 Αυγούστου και αποτελεί προσκύνημα των απανταχού Σαμίων και των πολυπληθών προσκυνητών της Νήσου και αν υπάρχει χρόνος, μπορούμε να επισκεφτούμε την Παναγία Σπηλιανή, που βρίσκεται στα  Βορειοδυτικά του Πυθαγορείου, σε μικρή απόσταση, μέσα σε μια μεγάλη σπηλιά βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι που είναι αφιερωμένo στα Εισόδια της Θεοτόκου. Υπάρχει μια αρχαία μαρμάρινη εικόνα της Παναγίας, της οποίας όμως δεν διακρίνεται η μορφή. Δίπλα στο εκκλησάκι υπάρχει Αγίασμα.   . Καταλήγουμε στο Καρλόβασι. Μεταφορά  στο  ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, βραδινή βόλτα.  διανυκτέρευση.

2η ημέρα  - προαιρετική εκδρομή στην Πάτμο
Αναχώρηση στις 06,30το πρωί από το ξενοδοχείο μας για το Πυθαγόρειο, όπου θα πάρουμε το δελφίνι και θα αναχωρήσουμε στις 08,00 για Πάτμο. Μετά από μια ώρα φτάνουμε στην Πάτμο, λόγος χρόνος ελεύθερος για ένα καφέ ή αναψυκτικό και επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη. Καταλήγουμε στο Μοναστήρι της Αποκάλυψης. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το γυναικείο Μοναστήρι του Ευαγγελισμού. Επιστροφή στο λιμάνι και επιστροφή στο Πυθαγόρειο της Σάμου. Εάν υπάρχει διάθεση, μπορούμε να έχουμε χρόνο ελεύθερο στην αγορά ή βόλτα ή φαγητό στις ωραίες ταβέρνες  της περιοχής. Μεταφορά  στο  ξενοδοχείο , Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 
Μετά το πρωινό, αναχώρηση  για το Μαραθόκαμπο, γραφικό χωριό που δεσπόζει στη νοτιοδυτική πλευρά της Σάμου, με πλακόστρωτοι δρόμοι, πέτρινα σπίτια, παραδοσιακές βρύσες, μικρές πλατείες κι εκκλησιές συνθέτουν τη ταυτότητα της περιοχής. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά για βόλτα. Επόμενη μας επίσκεψη στη Μονή Τιμίου Σταυρού               , η οποία χτίστηκε το 1582 και πήρε τη σημερινή της μορφή το 1838.. Εδώ   βρίσκεται το ακόμη σπήλαιο όπου στο εσωτερικό του έχει κτιστεί η εκκλησία της Παναγίας της Σαραντασκαλιώτισσας, με αξιόλογες τοιχογραφίες. Καταλήγουμε στο Βαθύ, βόλτα στην πόλη και φαγητό και αναχώρηση για το Κοκκάρι. Συνεχίζουμε για  την παραθαλάσσια  περιοχή του Κοκάρι όπου θα  έχουμε χρόνο  για  καφέ. Αργά το απόγευμα, βόλτα σε τοπικη οινοποιία  στο  Καρλόβασι, την δεύτερη  μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι του νησιού. Τέλη του 19ου αιώνα  με αρχές του 20ου αιώνα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη χάρη στο εμπόριο, τη ναυτιλία και τη βυρσοδεψεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο

4η ημέρα.
αναχώρηση 09,00 από το Καρλόβασι για Χίο.
                                                Σας περιμένουμε
                                   Με τιμή
                         το Δ Σ του συλλόγου


Επίσης : 
Ο Μορφωτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι το  νέο cd του Ν.Οικονομίδη  «Πέρασμα στη Χίο»  κυκλοφόρησε  . Το cd πωλείτε  το σύλλογο και περιλαμβάνει παραδοσιακό τραγούδια τις Χίου καθώς και τον Πυργούσικο – τραγουδιστό . Τιμή πώλησης 15 ευρώ .                                                                                               
                                                                                                                Το Δ.Σ