Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Εφημερίδα Πολίτης : Σημερινό δημοσίευμα για την ΕΜΧ



Αγαπητέ Κύριε Διευθυντά,

Διαβάζοντας τις τελευταίες ημέρες στην εφημερίδα σας, σχετικά με τα τεκταινόμενα γύρω από τις εκλογές της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) κι επειδή έτυχε να είμαι ένα από τα πρόσωπα που αναφέρθηκαν στα άρθρα σας επιτρέψτε μου να προσθέσω τα εξής :

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες διαδραματίστηκαν στο παρασκήνιο, γεγονότα και καταστάσεις που δεν τιμούν αυτούς που τις εμπνεύστηκαν.

Από το Σάββατο το απόγευμα 19/11, μέχρι και την Δευτέρα 21/11, οι πιέσεις και οι νουθεσίες για δημιουργία κοινού μετώπου με μόνο κοινό στοιχείο την εντοπιότητα, έδιναν και έπαιρναν, και βέβαια μην γελαστεί κανείς ότι το σενάριο αυτό είχε την παραμικρή ένδειξη ορθολογικότητας.

Οι εμπνευστές του απλά ήθελαν την ανατροπή των αποτελεσμάτων όπως είχαν αποτυπωθεί στις αρχαιρεσίες της 19ης Νοέμβρη για την εκλογή 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου με απώτερο σκοπό, να αναλάβουν τα ηνία της Ένωσης μέσω διαδικασιών πραξικοπηματικού χαρακτήρα, και συνάμα να στείλουν τα δικά τους μηνύματα περί πολιτικής ενδυνάμωσης τους. Βέβαια όλα αυτά με κύριο άξονα την προσωπική και μόνο επιβεβαίωση των εμπνευστών.

Για το αν είχαν τις γνώσεις και την τεχνογνωσία ως άτομα, και για το αν μπορούσαν ως ομάδα να διοικήσουν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις σταθερότητας και ανάπτυξης για την ΕΜΧ δεν νομίζω ότι εξετάστηκε πότε ως ενδεχόμενο. Το καθεστώς των πιέσεων, και του ταξίματος θέσεων, ήταν ένας απλός και παραδοσιακός τρόπος για να παρακάμψουν αρχές και συνειδήσεις, δυστυχώς όμως γι αυτούς κάποια πράγματα δεν παζαρεύονται και δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση γιατί απλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Η ΕΜΧ δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα και δεν προσφέρεται για ανίερες συμμαχίες, ο κόπος και ο ιδρώτας των παραγωγών είναι πολύς, και δεν επιτρέπεται σε κανέναν μας να τον χρησιμοποιεί για τους δικούς του αλλότριους λόγους.

Με τιμή

Γεώργιος Ι. Τούμπος



Πηγή : Εφημερίδα Πολίτης 25/11/2011