Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΙΟΥ : ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗ



Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο κτίριο του Κοινοτικού γραφείου η Συνέλευση των μαστιχοπαραγωγών Πυργίου.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και τα θέματα που συζητήθηκαν σημαντικά τόσο για τον τοπικό συνεταιρισμό, όσο και για την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Μερικά από τα συμπεράσματα της συνέλευσης ήταν τα εξής :
  • Έντονα εκφράστηκε η δυσαρέσκεια των παρευρισμομένων στην κομματικοποίηση των επικείμενων εκλογών
  • Επίσης δυσαρέσκεια εκφράστηκε για την τακτική καθώς και την πολιτική που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια από τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια της ΕΜΧ ενάντια στα συμφέροντα των παραγωγών.
  • Σημαντικό επίσης θέμα της συνέλευσης και ομόφωνη απόφαση ήταν η ανατροπή της στρεβλής αντιπροσώπευσης του Συνεταιρισμού Πυργίου στην Γενική συνέλευση της ΕΜΧ, αντιπροσώπευση η οποία σκοπίμως διατηρείται για να συντηρεί τα συμφέροντα και μόνο συγκεκριμένων ατόμων μελών των προηγούμενων ΔΣ. Στο θέμα αυτό συμφωνήθηκε όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών να ακολουθηθούν όλες εκείνες οι νομικές διαδικασίες ούτως ώστε να αποκατασταθεί η διοικητική εκτροπή.
Καθ'όλη την διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν απ' όλους τους παρευρισκομένους σημαντικά θέματα και συμφωνήθηκε όλοι μαζί καινούργιοι και παλιοί παραγωγοί να βαδίσουν και να προασπίσουν "ως κόρη οφθαλμού" τα συμφέροντα της ΕΜΧ καθώς και του τοπικού συνεταιρισμού.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου δίνει το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι φεύγουν ανεπιστρεπτί οι εποχές εκείνες που οι καρεκλοκένταβροι του "κλεινέος άστεος" της Χίου όριζαν τις τύχες και θησαύριζαν εις βάρος των παραγωγών.