Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΣΤΙΧΟΚΛΕΦΤΕΣ

πής συνελήφθησαν

Τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς, αφαίρεσαν από οικεία στο Πυργί της Χίου, άγνωστοι, όταν, περίπου στη μία τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου, διέρρηξαν την διώροφη οικεία, του δασκάλου του χωριού Στέφανου Κλεισσά και έκλεψαν τα 200 κιλά καθαρής μαστίχας, που υπήρχαν σε αποθηκευτικό χώρο εντός του σπιτιού...
Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι, ενώ το σπίτι βρίσκεται σε κεντρικό σημείου, του μεσαιωνικού οικισμού, οι διαρρήκτες άνοιξαν την πόρτα της διώροφης οικείας με το κλειδί, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, γεγονός που κάνει τις αστυνομικές αρχές να πιστεύουν ότι πρόκειται για γνώριμους της οικογένειας. Την ώρα της κλοπής, βρισκόταν στο σπίτι μόνο ο πεθερός του Στ. Κλεισσά, Κων/νος Γιαννακής, ο οποίος κοιμόταν με την γυναίκα του στον πρώτο όροφο της οικείας, χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό.
Με έκπληξη του, το επόμενο πρωί, ο 78χρονος Κ. Γιαννακής, συνειδητοποίησε ότι οι κόποι μίας ολόκληρης χρονιάς, που με μόχθο και ιδρώτα αποτελούσαν το επιπλέον βοήθημα για εκείνον και την οικογένειά του, είχαν κάνει «φτερά».
Αν υπολογίσει κανείς ότι το ένα κιλό καθαρής μαστίχας, πωλείται προς 135 ευρώ, τότε μιλάμε για μία κλοπή που ξεπερνάει τις 27.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα εισέπρατταν στις 9 Ιανουαρίου, ημερομηνία που παραδίδεται το μαστίχι, στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Η αντίδραση της Αστυνομίας Χίου ήταν άμεση, και όπως μάθαμε από έγκυρες πηγές, ήδη έχουν συλληφθεί, 2 Αλβανοί υπήκοοι οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ένας απ' τους δράστες την επόμενη κιόλας ημέρα της κλοπής πήγε στην χώρα και από μαγαζί σε μαγαζί παζάρευε να πουλήσει το Μαστίχη.