Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Είναι ευτύχημα για την Αμερική, τον κόσμο, την Ελλάδα και την Κύπρο ότι ξεκουμπίζεται ο Μπους και η κυβέρνησή του!



Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου*

Η ανθρωπότητα έγινε μάρτυρας της θηριωδίας των στρατοκρατών του Ισραήλ. Δεν είναι η πρώτη φορά... Αφού πρώτα σφυροκόπησαν με εκατοντάδες βόμβες τη Λωρίδα της Γάζας, στη συνέχεια εισέβαλαν στην πολύπαθη περιοχή, όπου έχουν διαλύσει τα πάντα. Ισοπεδώθηκαν νοσοκομεία, σχολεία, υπουργεία, σπίτια, γηροκομεία. Ολα έχουν γκρεμιστεί και μαζί χάθηκαν οι ζωές πολλών ανθρώπων. Πολλά από τα θύματα είναι παιδιά και γυναίκες.
Η ανθρωπότητα παρακολουθεί αμέτοχη το μέγα έγκλημα.
Οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός και για διαρκή εκεχειρία φαίνεται να λειτουργούν ως νερό στο μύλο του Ισραήλ, το οποίο καθημερινά σκοτώνει, καταστρέφει. Οι ελπίδες για ειρήνη έχουν ταφεί κάτω από τις ερπύστριες των αμερικανικής κατασκευής αρμάτων μάχης. Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός έγινε δεκτή από το Ισραήλ με νέους βομβαρδισμούς.
Οι εκατοντάδες βόμβες που έριξαν τα φονικά αεροπλάνα έκαψαν τη γη της Παλαιστίνης. Γίναμε μάρτυρες μίας απίστευτης βαρβαρότητας, ενός άνευ προηγουμένου μίσους. Ουδείς έχει αμφιβολία πως θα απαντηθεί με τον ίδιο τρόπο. Μετά την ολική καταστροφή της Γάζας ο κύκλος του αίματος δεν θα κλείσει.
Ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους, λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από την εξουσία, έβαψε τα χέρια του με το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης. Οπως έπραξε το 2003 με τα γυναικόπαιδα του Ιράκ...
Η ιστορία θα είναι αμείλικτη για τον πλανητάρχη, ο οποίος συμφώνησε με όλες τις πτυχές της βάρβαρης επιχείρησης του Ισραήλ.
Υποστήριξε μέχρι τέλους το αιματοκύλισμα, δεν συγκινήθηκε από τις εικόνες που μεταδίδουν κάθε μέρα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δεν ένιωσε την ανάγκη να σταματήσει τούτη την καταστροφή.
Είναι όνειδος για την Αμερική, που κατά τα άλλα επαγγέλλεται και... επιδιώκει να διαδώσει(!) τις αρχές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή.
Αλλά αν πραγματικά την ενδιέφερε η Ελευθερία και η Δημοκρατία γιατί δεν ξεκινούσε τη διάδοσή τους από τη Σαουδική Αραβία, από την Αίγυπτο, από τα Εμιράτα, από όλες τις χώρες-δορυφόρους των Ηνωμένων Πολιτειών.
Είναι γεμάτες οι φυλακές τους... Στις χώρες αυτές σκοτώνουν ακόμα γυναίκες επειδή δεν είναι υπάκουες στους άνδρες-δυνάστες. Σε μερικές από τις χώρες αυτές οι εκλογές είναι ακόμα όνειρο άπιαστο...
Η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση δεν έγκρινε μόνο τη σφαγή των Παλαιστινίων... Υποστηρίζει τα στυγνά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, στηρίζει όλους αυτούς τους μονάρχες που κλέβουν τον πλούτο των λαών τους.
Σε ό,τι αφορά εμάς, είναι η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους που υπέθαλψε τον άκρατο εθνικισμό των Σκοπιανών ηγετών, που χειροκρότησε τους καταχτητές της Κύπρου επιβραβεύοντάς τους με το άθλιο και αντιδημοκρατικό Σχέδιο Ανάν.
Είναι η κ. Κοντολίζα Ράις η οποία εκβίαζε τον Τάσσο Παπαδόπουλο με αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος του Ταλάτ, εάν έθετε εμπόδια στον ευρωπαϊκό δρόμο της Αγκυρας, είναι η σημερινή υπουργός των Εξωτερικών που έβγαλε δυνατή φωνή εναντίον της Ελληνίδας ομολόγου της αφήνοντας υπονοούμενα για την ελληνικότητα των νησιών του Αιγαίου...
Σε λίγες ημέρες φεύγει η χειρότερη κυβέρνηση στην πολιτική ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αφήνει συντρίμμια την αμερικανική (και παγκόσμια) οικονομία -οι Αμερικανοί άστεγοι έχουν τετραπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο.
Εσπειρε την καταστροφή στο Ιράν και το Αφγανιστάν... Προσπάθησε να δέσει με την υπογραφή μας την Κύπρο στο άρμα της Τουρκίας. Ζήτησε υποταγή για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δημιούργησε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, άνοιξε την πληγή των Τσάμηδων.
Είναι ευτύχημα για την Αμερική, τον κόσμο, την Ελλάδα και την Κύπρο ότι ξεκουμπίζεται ο Μπους και η κυβέρνησή του.
Είναι ευτύχημα ότι δεν εξελέγη ο Τζον Μακέιν...
Την 20ή Ιανουαρίου αναλαμβάνει ο Μπάρακ Ομπάμα. Ο,τι και να πράξει, αποκλείεται να μας θυμίσει ξανά τις μαύρες ημέρες της προεδρίας του απερχόμενου πλανητάρχη...

Πηγή : Εφημερίδα Ημερησία