Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ : ΟΤΑΝ Η ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ



Τρίτη ξημερώματα 7/10/2008 στο λιμάνι της Χίου, ένα γλυκό φθινοπωρινό βράδυ απ' εκείνα που το αεράκι φέρνει τις μυρωδιές του Κάμπου και της Μαστίχας να ανακατεύονται με την παγωνιά του Βοριά, η προκυμαία της Χίου σχεδόν άδεια..ερημιά, λίγοι επιβάτες προσπαθούν να ξεγελάσουν την ώρα μέχρι να φανεί το πλοίο με προορισμό τον Πειραιά. Είναι ήδη 1 τα ξημερώματα και το πλοίο δεν έχει φανεί ακόμα, άλλωστε η προγραμματισμένη ώρα απόπλου είναι η 1:20 πμ άραγε σκέφτομαι, τι κατάρα πληρώνουμε να περιμένουμε μεσ' τα άγρια μεσάνυχτα για να κάνουμε ένα ταξίδι που σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαικό κράτος θα το θεωρούσε κανείς αδιανόητο να πρέπει να περιμένει τέτοια ώρα για να πάει στην πρωτεύουσα του κράτους του, αλλά να μου πεις εμείς εδώ στην Χίο δεν έχουμε μάθει να απαιτούμε, και καίκια να μας βάλουν ευχαριστώ θα πούμε.
Τέλοςπάντων σκέφτηκα, ας πάω να βγάλω ένα εισιτήριο και δεν βαριέσαι, μπαίνω στο πρακτορείο και ζητάω ένα εισιτήριο, η υπάλληλος ευγενέστατα μου εξηγεί ότι στο πλοίο υπάρχουν μόνο θέσεις Διακεκριμένης και Καταστρώματος...δεν ξέρω αλλά μου ήρθε να γελάσω, κάτι δεν πάει καλά σκέφτηκα, από την άλλη μπορεί κάτι να άλλαξε και η Χίος να έχει γίνει χειμερινός προορισμός...με αυτές τις σκέψεις πλήρωσα και κατευθύνθηκα προς την αποβάθρα για να περιμένω το πλοίο να επιβιβασθώ.
Γύρω στις 1:30 πμ πράγματι, μπήκα στο πλοίο και ω του θαύματος κατάλαβα με ποιό τρόπο το πλοίο ήταν πλήρες......το πίσω μέρος του πλοίου ήταν άδειο και το πλήρωμα δεν επέτρεπε την προσέγγιση στις αεροπορικές θέσεις, με αποτέλεσμα 400 θέσεις να παραμένουν κενές και οι επιβάτες με θέσεις καταστρώματος να ξεροσταλιάζουν έξω.
Βάζω τις φωτογραφίες και σταματάω να γράφω.....όσο μένουμε απαθείς, και όσο δεν υπάρχει συγκροτημένη πολιτεία τόσο εμείς οι κάτοικοι της Χίου θα γινόμαστε αντικείμενα εκμετάλευσης εφ' όσον στην γραμμή Χίου Πειραιά παρατηρούνται συνθήκες μονοπωλιακού χαρακτήρα!!!

Επιτέλους τώρα που τελειώνει το λιμάνι των Μεστών είναι ανάγκη να προωθήσουμε την δημιουργία γραμμής Μεστών - Λαυρίου ή Μεστών - Ραφήνας.























6 comments:

Ανώνυμος είπε...

φιλε έχεις δίκιο. είναι κάτι που πρέπει όλους να μας συγκινήσει και να μην αφήνουμε για τέτοια περιστατικά να μην τιμωρούνται οι πραγματικά ένοχοι.απο το το συγκεκριμένο blog προτρέπω τόσο εσένα να δώσεις τα στοιχεία που έχεις στην αρμόδια λιμενική αρχή, μήπως και κάποτε εκλείψουν τέτοια φαινόμενα.

Ανώνυμος είπε...

exoyne xesalosei oi efoplistes.kanoun oti theloyn me tis plates toy ypoyrgoy poy ama den ta pernei tsimate alortos .signomi gia ta grammata ma to pc mou den xerei ellinika.
GIANNIS...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε, και εισιτήρια έχουμε και φωτογραφίες βγάλαμε, αυτό που δεν έχουμε είναι η εμπιστοσύνη ότι αν το δημοσιοποιήσουμε εγγράφως σε κάποια αρχή, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Προτιμούμε με το μέσο που διαθέτουμε να δημοσιοποιούμε όλα τα στραβά που γίνονται, και ίσως κάποια μέρα όλοι μας, μάθουμε να απαιτούμε αυτά που μας αξίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Είναι φοβερή η κουταμάρα που μας χαρακτηρίζει εδώ και πολλά χρόνια
Το κακό όμως είναι ότι δεν βλέπω να κάνουμε τίποτα.
Καταλαβαίνω τη δυσκολία της αποχής από τα πλοία της γραμμής και την αποκλειστική χρήση του αεροπλάνου για ένα διάστημα άλλα κ'αυτό δεν είναι λύση.
Βέβαια κανένας λόγος για να πούμε ότι θα στηρίξουμε τις ελπίδες μας στους εκπροσώπους του νησιού στη βουλή γιατί θα πάμε πάτο σίγουρα.
Το μόνο που βλέπω σαν λύση πάντως είναι συνεχείς βομβαρδισμοι μέσω του διαδικτύου με την προσδοκία να βρεθούν και άλλοι, όχι μόνο Χιώτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά κόσμος από κάθε νησί της Ελλάδας που λογικά τραβάει τα ίδια με εμάς.

Ανώνυμος είπε...

κλειστό γα να το καθαρισουμε μας ειπαν οταν ρωτησαμε το πληρωμα..εδω κ 3 εβδομαδες.. αυτο θα πει καθαριοτητα!

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΛΥΣΗ...