Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΟΣ : ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΤΡΩΝ



Σε σημερινό δημοσιεύμα της η εφημερίδα "Αλήθεια" έχει καταχωρημένη την απάντηση του Φυτωριούχου Κου Χρυσόπουλου σχετικά με τον τρόπο διανομής των μαστιχοδένδρων μετά από την χορηγία του ομίλου MARFIN.

Επιγραμματικά αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα και σύμφωνα πάντα με τον Κο Χρυσόπουλο έχουν ως εξής :


  • Στις 19/12/2012 ανακοινώνεται από την MARFIN η προσφορά μαστιχοδένδρων στοτυς πληγέντες μαστιχοπαραγωγούς
  • Στις 20/12/2012 καταχωρούνται στον χιακό τύπο δελτία τύπου σχετικά με την χορηγία. Επιπλέον ο Κος Χρυσόπουλος επικοινωνεί με τους 7 προέδρους των πληγέντων χωριών (Ολύμποι, Πυργί, Αρμόλια, Βέσσα, Ελάτα, Λιθί, και Αγ. Γιώργης) και τους προσκαλεί σε συνάντηση την επομένη στις 21/12/2012 στις 9 το πρωί στο φυτώριο.
  • Στις 21/12/2012 γίνεται η συνάντηση του φυτωριούχου με τους προέδρους των χωριών Ολύμπων, Πυργίου, Αρμολίων, Βέσσας και Ελάτας, έλειπαν οι προέδροι των χωριών Λιθίου, και Αγ. Γιώργη. Στην συνάντηση ενημερώθηκαν οι παρόντες πρόεδροι για την διάθεση των δενδρυλίων καθώς και για τον τρόπο που θα διενεργηθεί.
  • Οι πρόεδροι των χωριών μετά από την συνάντηση ενήργησαν κατά το δοκούν.
  • Το Σάββατο 22/12/2012 υπήρχε τόσο μεγάλη προσέλευση που χρειάσθηκε να τηρηθεί λίστα προτεραιότητας.
  • Την Κυριακή 23/12/2012 ο Κος Χρυσόπουλος επικοινωνεί με τους προέδρους των χωριών και τους ενημερώνει ότι η λίστα είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους μαστιχοπαραγωγούς.

Και προσθέτουμε εμείς : Έτσι μέσα σε ένα 24ωρο έλαβε τέλος μια προσφορά που κάτω από άλλες προυποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς.
Άποψη μου είναι ότι ο Φυτωριούχος έκανε την δουλειά του, ξεπούλησε όσο πιο σύντομα μπορούσε για να βρεί την ησυχία του.
Επίσης και οι πρόεδροι των χωριών ο καθένας ξεχωριστά λειτούργησε μέσα στα πλαίσια μιας δύσκολης συγκυρίας.
Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι περισσότεροι παραγωγοί που παρ' όλη την ζημιά που έπαθαν, δεν βλέπουν από πουθενά φως στον ορίζοντα.