Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ




Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πεδίο βολής, διαδήλωση των κατοίκων του Δήμου Μαστιχοχωρίων σχετικά με την απομάκρυνση του απ' την περιοχή.
Ο Δήμαρχος Κος Ηλίας Κλεισάς εκφράζοντας τα παράπονα του στον ιεραρχικά ανώτερο αξιωματικό που προήστατο την ώρα της διαμαρτυρίας στο πεδίο βολής, του εξήγησε τους λόγους της διαμαρτυρίας και με την σειρά του ο προαναφερόμενος Αξιωματικός τον διαβεβαίωσε ότι θα μεταβιβάσει όσα ειπώθηκαν στα ανώτερα απ' αυτόν κλιμάκια.

Στην σημερινή διαμαρτυρία βροντερό παρών έδωσαν οι κάτοικοι των Ολύμπων, ενώ πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή απ' τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα.

Κατά την άποψη μας ο Δήμαρχος εξέθεσε με πολύ σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Μαστιχοχωρίων θα πρέπει να απεμπλακεί από δραστηριότητες που υποβαθμίζουν την ζωή των κατοίκων και συνάμμα δημιουργούν κολλήματα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής τόσο σε αγροτικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς κάτοικος του νησιού που να πιστεύει ότι ο στρατός δεν χρειάζεται πεδίο βολής & ασκήσεων στην Χίο. Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι στο νησί πάνω υπάρχουν πολλές περιοχές που και άνυδρες είναι αλλά και ακατάλληλες για κάθε είδους αγροτική, κτηνοτροφική, τουριστική και οικιστική ανάπτυξη, γιατί η ΤΥΔΚ σε συνεργασία με τον Στρατό και την Νομαρχία δεν προκρίνουν μια τέτοια περιοχή για την μετεγκατάσταση του πεδίου βολής?
Τα τελευταία χρόνια τα Μαστιχοχώρια τείνουν να γίνουν τα Άνω Λιόσια της Χίου, να οι λατομικές ζώνες, να ο ΧΥΤΑ, να το πεδίο βολής εμ τι άλλο απομένει?

ΥΓ. : Όσο για την άποψη (μεμονομένη ευτυχώς) για μεταφορά του πεδίου βολής στην Αλεξανδρούπολη τι να πούμε για ανέκδοτο καλή ήταν.