Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΙΟΥ : AE XIOY - ΠΥΡΓΟΣ 3 - 0


Πρόκριση της Α.Ε. Χ/Β στο Κύπελλο Χίου

To απόγευμα της Κυριακής συναντήθηκαν η Α.Ε. Χίου Βροντάδου με το Πυργί για την πρώτη φάση του Κυπέλλου. Ο αγώνας από την αρχή φαινόταν άνισος. Δεν έφταναν οι 2 κατηγορίες που χώριζαν τις ομάδες, ο Πύργος είχε και 7 σημαντικές ελλείψεις. Ο Ι. Λαγούδης έστησε την ομάδα του προσπαθώντας να εμποδίσει τους παίκτες της Α.Ε. Χίου Βροντάδου να φτάσουν στην εστία του και να διεκδικήσει όσο περισσότερα μπορεί με έναν επιθετικό.
Η ομάδα του Κώστα Ιωάννου έδειξε ωραία δείγματα γραφής αφού προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να επιτεθεί απ’ όλες τις πλευρές με πολλές καλές πάσες.
Έτσι ξεκίνησε το α’ ημίχρονο.
Ο Πύργος αμυνόταν σωστά και η Α.Ε. Χίου Βροντάδου έψαχνε το γκολ, κάτι που το πέτυχε γρήγορα, μόλις στο 5’, όταν ο Φεγγουδάκης σέντραρε χαμηλά από αριστερά και ο επερχόμενος Γεωργακόπουλος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε σωστά κάνοντας το 1 – 0.
Στο 10’ η σέντρα σουτ του Φεγγουδάκη πέρασε σύρριζα από το αριστερό δοκάρι του Κοττατή.
Στο 34’ ο Κεπούτο μπήκε από τα δεξιά έκανε νέα παράλληλη σέντρα και ο Πούλιος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πλάσαρε από κοντά και έκανε το 2 – 0.
Η καλύτερη φάση για τον Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ ήταν στο 38’ όταν το μακρινό σουτ του Στάμαργα σταμάτησε στον γκολκίπερ.
Στο β’ ημίχρονο άλλαξαν μόνο πρόσωπα. Δύο αλλαγές για την Α.Ε. Χίου Βροντάδου, μια αναγκαστική για το Πυργί, αλλά τα συστήματα και η εικόνα έμειναν ίδια. Γύρω στο 58’ ο Κεπούτο ανέβηκε στα χαφ και στην άμυνα έμειναν τρεις.
Στο 52’ καλοκτυπημένο φάουλ του Γεωργαλά απέκρουσε ο Σάλβια.
Στο 55’ ο Κοτατής έδιωξε σε κόρνερ το εξ επαφής δυνατό σουτ του Παραδείση.
Στο 64’ σουτ του Δήμου από το ύψος της περιοχής απέκρουσε ξανά ο Κοτατής.
Στο 67’ ο Παρμακλής χόρεψε τους αμυντικούς αριστερά, σέντραρε, πετάχτηκε ο Γεωργακόπουλος και με έξυπνη κεφαλιά έκανε το 3 – 0.
Στο 75’ ο Παρμακλής έκανε υπέροχη κάθετη πάσα, πετάχτηκε ο Γεωργακόπουλος, όμως ο Κοττατής απέκρουσε και πάλι.
Η τελευταία καλή πάσα ήταν στο 90’, όταν ο Μελέκος σέντραρε από δεξιά, αλλά η νέα έξυπνη κεφαλιά του Γεωργακόπουλου σταμάτησε στη ρίζα της δεξιάς δοκού.
Η Α.Ε. Χίου Βροντάδου έδειξε κάποια καλά στοιχεία, νίκησε χωρίς να φορτσάρει, αλλά όσα έδειξε πρέπει να τα κάνει ταχύτερα.
Το Πυργί μάλλον δικαιολογεί όσα ακούγονται και φαίνεται ότι δίκαια χρίεται φαβορί για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.
Από την Α.Ε. Χίου Βροντάδου διακρίθηκαν οι Παρμακλής, Κεπούτο και Γεωργακόπουλος ενώ από το Πυργί Κοτατής, Συρίμης και Γεωργαλάς.
Καλή η διαιτησία των Πετρίδη, Φραγκογιάννη και Στουπάκη.
Α.Ε.Χίου Βροντάδου (Κώστας Ιωάννου): Σάλβια, Κεπούτο, Φεγγουδάκης (96’ Γρίγος), Λουλούδας, Λάγαρης, Μελέκος, Πούλιος, Χωρεψιμάς (45’ Δήμος), Παραδείσης (73’ Συρρής), Παρμακλής, Γεωργακόπουλος.
ΠΥΡΓΟΣ (Ιωάννης Λαγούδης): Κοτατής, Σεχάι, Μπατας, Συρίμης, Κοντογιώργης, Μαργούνης, Μπατάς (46’ λ.τ. Λαγούδης), Λεοντής (85’ Κολόμβος), Στάμαργας, Παντελάκης, Γεωργαλάς.

Πηγή : Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ