Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ..ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Σύσκεψη προετοιμασίας στη Ν.Α. Χίου για το κύμα κακοκαιρίας»

Σύσκεψη προετοιμασίας ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για το επόμενο τριήμερο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του αντινομάρχη κ. Φλάμου.

Συμφωνήθηκαν τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και των ειδικών συνθηκών που δημιουργούνται εξαιτίας της. Σε περίπτωση χιονόπτωσης ως πιο επικίνδυνα σημεία καταγράφονται οι εξής περιοχές: Καρυές, Προβατάς, Άγιος Μακάριος, Αίπος, Ζυφιάς, Αγ. Γιώργης Συκούσης, Κοντυλόπος.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε ετοιμότητα σε όλο το νησί για τυχόν απεγκλωβισμούς, πτώσεις δένδρων κλπ. Η Αγροφυλακή αναλαμβάνει να συνδράμει τους κτηνοτρόφους παρέχοντας τροφή και νερό σε περιπτώσεις αποκλεισμού από το χιόνι. Η Αστυνομία διαθέτει πέντε περιπολικά για τον έλεγχο των δρόμων σε Θολό ποτάμι, Καρδάμυλα, Άγιο Μακάριο, Καρυές και στην πόλη της Χίου.

Για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν τα χωριά τους για το Σαββατοκύριακο καλό είναι να μετακινηθούν από σήμερα ή αύριο το πρωί, και να είναι προετοιμασμένοι για πιθανό αποκλεισμό.

Σε κάθε περίπτωση, και παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι καλό είναι να μετακινούνται μόνο σε περίπτωση ανάγκης, καθώς οι άσκοπες μετακινήσεις κατά τις ημέρες ακραίων καιρικών φαινομένων δεν εξυπηρετούν σε τίποτα.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου

1 comments:

Yellow Kid είπε...

Kαθήστε να δείτε το χιόνι βρε!

Είναι υπέροχο!