Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΟΧΙ Ο ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ "ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ"?

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΛΗΘΕΙΑ"....ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!
________________________________________________________________
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΤΑ ΞΕΝΑΚΗ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΛΠ. ΤΣΟΥΡΗ
Ψεμά...κης;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ. ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ”


Η «Αλήθεια» το είχε γράψει από την αρχή. «Αν δε δούμε δημοσιευμένη στο ΦΕΚ την απόφαση έγκρισης του νέου οργανισμού δεν πιστεύουμε τίποτα».
Δυστυχώς τα γεγονότα δικαιώνουν την τότε επιφυλακτική στάση μας απέναντι στα διθυραμβικά σχόλια και πρωτοσέλιδα μερίδας του τοπικού Τύπου που υιοθέτησε ανεπιφύλακτα τους ισχυρισμούς του Γιάννη Ξενάκη που ως διοικητής του Νοσοκομείου επαναλάμβανε διαρκώς ότι έχει πετύχει την έγκριση του νέου οργανισμού και από το υπουργείο Οικονομίας.
Χθες η Ελπίδα Τσουρή παρουσιάζοντας και τα ανάλογα έγγραφα (δίπλα) αποκάλεσε ψεύτη το διοικητή -«αποδεικνύεται ψευδόμενος» είπε- και ζήτησε την παραίτησή του.
Ο Oργανισμός όπως φαίνεται και από το έγγραφο, κάθε άλλο παρά φέρει την υπογραφή του υφυπουργού κ. Λέγγα ενώ σύμφωνα και με τον ίδιο το διοικητή έχει υπογραφεί μόνο από τον Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, Λουκά Παπάζογλου.
Η υπογραφή Λέγγα «σκόνταψε» στην απαίτηση του νόμου για επιβεβαίωση από το υπουργείο Υγείας του αριθμού των προσλήψεων που έχει προγραμματίσει.
«Τυπική» χαρακτηρίζει τη διαδικασία αυτή ο Γιάννης Ξενάκης που προεξοφλεί τη θετική κατάληξη της υπόθεσης μέχρι τέλος του μήνα.
«Βάζω στοίχημα την παραίτησή μου αν βάζει και η κα Τσουρή τη δική της», λες και νοιάζει τους πολίτες, θα συμπληρώναμε εμείς, η παραίτηση του καθενός εκτός αν ο κος Ξενάκης λησμονεί ότι τη βουλευτή δεν τη διόρισε κανείς πουθενα, εξελέγη...

Βόμβα Τσουρή

Σύμφωνα με την Ελπίδα Τσουρή από την ύπαρξη εγγράφου του υπουργείου Οικονομίας προς το Υπουργείο Υγείας με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου 2007, αποδεικνύει ότι ο Οργανισμός του Νοσοκομείου της Χίου δεν είχε φθάσει καν στα χέρια του αρμόδιου Υφυπουργού, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του Διοικητή στις αρχές Δεκεμβρίου, ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφών και αναμένεται έκδοση ΦΕΚ.
Στο έγγραφο αυτό το υπ. Οικονομικών ζητά να μάθει «για το εάν η σύσταση των θέσεων που προτείνονται στο εν λόγω σχέδιο Κ.Υ.Α –σ.σ ο νέος οργανισμός- έχει προβλεφθεί στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων του Υπουργείου σας».
Ειδικότερα η βουλευτής θεωρεί «δεδομένο ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη» και ζητά την παραίτηση του κ. Ξενάκη καταλογίζοντάς του «ανευθυνότητα, αναξιοπιστία και μικροκομματική λειτουργία που δεν αρμόζουν σε δημόσιο λειτουργό και, μάλιστα, στο χώρο της Υγείας».
Σε σχετική της δήλωση μεταξύ άλλων σημειώνει: «Σήμερα, είμαι υποχρεωμένη να τον καταγγείλω ως ψευδόμενο, αφού από έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου 2007 –δύο εβδομάδες, μετά τις δηλώσεις του Διοικητή– προκύπτει ότι το σχέδιο του νέου Οργανισμού δεν είχε καν φτάσει στα χέρια του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.
Με το έγγραφο αυτό, ζητείται από το υπουργείο Υγείας να ενημερώσει σχετικά με το εάν η σύσταση των θέσεων που προτείνονται στο εν λόγω σχέδιο έχει προβλεφθεί στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείου Υγείας.
Με δεδομένο ότι τέτοια πρόβλεψη δεν υπάρχει, είναι προφανές ότι ο Οργανισμός του Νοσοκομείου Χίου θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο περιπλανήσεων ανάμεσα στα Υπουργεία, με το μέλλον του άδηλο, ενώ η τοπική κοινωνία και οι εργαζόμενοι θα αναμένουν τη στελέχωση του Νοσοκομείου, αλλά και μια στοιχειώδη σοβαρότητα εκ μέρους των υπευθύνων.
Την ημέρα που οι τοπικοί φορείς κινητοποιούνταν, διεκδικώντας προσλήψεις για το Νοσοκομείο της Χίου, ο Διοικητής του κερνούσε σαμπάνιες στο γραφείο του, για την υπογραφή, υποτίθεται, του νέου Οργανισμού. Ανευθυνότητα, αναξιοπιστία και μικροκομματική λειτουργία δεν αρμόζουν σε δημόσιο λειτουργό και, μάλιστα, στο χώρο της Υγείας.
Μετά από αυτό, το λιγότερο που οφείλει σήμερα είναι να υποβάλλει την παραίτησή του».

Υπομονή έως
τέλος του μήνα

«Τυπική διαδικασία» χαρακτήρισε από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου την αποστολή αυτού του εγγράφου.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του επέμεινε ότι αν όχι μέχρι 15 Ιανουαρίου τότε μέχρι τέλος του μήνα όλα θα έχουν τελειώσει και ο νέος Οργανισμός θα έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.
«Υπολόγιζα ότι μέχρι μέσα Γενάρη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τώρα λόγω και των εορτών λέω ότι μέχρι τέλος του μήνα όλα θα είναι έτοιμα. Αν μέχρι τότε δεν έχει δημοσιευθεί και στο ΦΕΚ τότε εγώ δέχομαι να παραιτηθώ. Αν όμως έχει δημοσιευθεί τότε η κα Τσουρή θα δεχθεί να παραιτηθεί; Αν το δέχεται τότε πολύ ευχαρίστως να ακολουθήσω την προτροπή της», σημείωσε.
Στη συνέχεια πάντως, προχωρώντας σε διευκρινίσεις, σημείωσε ότι ο οργανισμός υπογράφτηκε από το Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Παπάζογλου και προωθήθηκε στον υφυπουργό κ Λέγγα για την τελική υπογραφή.
«Εκεί όμως παρενέβη ο Γενικός Διευθυντής του υφυπουργού κ. Παπαδουλάκης και για λόγους τυπικούς ζήτησε και την επιβεβαίωση του υπουργείου Υγείας με το συγκεκριμένο έγγραφο», απάντησε δίνοντας διαβε- βαιώσεις ότι η απάντηση του Υπουργείου αναμένεται σήμερα – αύριο και θα είναι «ασφαλώς θετική και χωρίς περικοπές» όπως τον διαβεβαίωσε από το υπουργείο Υγείας η κα Παναγοπούλου.
__________________________________________________________________
ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ!!!!