Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΧΙΟΣ : ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ.


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.... Νέο ολοκαίνουργιο, υπερσύγχρονο σύστημα αποβίβασης επιβατών, δοκιμάστηκε και λειτούργησε την Κυριακή το μεσημέρι 14 Οκτωβρίου στο Κεντρικό λιμάνι της Χίου.

Ναί, ναί καλά διαβάσατε, το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen θέλοντας να αποβιβάσει κόσμο στο νησί προσπάθησε, προσπάθησε, και ξαναπροσπάθησε να δέσει τους κάβους του, αλλά μάταια, ήταν αδύνατον να φέρει την δεξιά του πλευρά στον ντόκο για να κατεβάσει την σκάλα του.
Αφού λοιπόν είδε κι αποείδε τους κατέβασε με βάρκες ......Ναι με βάρκες!!! Εν έτη 2007 η Χίος δεν έχει λιμάνι για να δέσει, έστω ένα κρουαζιερόπλοιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ
: Ποιός φταίει γι αυτό?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ¨Ολοι εμείς, που αφήνουμε τόσα χρόνια τους επιτήδειους της χώρας του νησιού (Έμπορους, Καταστηματάρχες & μικροσυμφεροντολόγους) και τους συναυτουργούς τους να εμποδίζουν την δημιουργία ενός σύγχρονου λιμανιού. ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ?

2 comments:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Η Κοινωνικοοικονομική Ανάπτυξη του Τόπου μας και η Πολιτισμική της Ισοπέδωση;

Το γοργό ρεύμα του εκσυγχρονισμού, η ανάπτυξη των τεχνολογιών, θεμελιώνει νέες αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές των ανθρώπων.
Η νέα πια τάξη πραγμάτων, απαιτεί αγώνα ταχύτητας για εξεύρεση λιγοστών πόρων, που διεκδικούνται ολοένα από περισσότερους.
Αυτό σημαίνει αγωνιώδη πυρετώδη ανταγωνισμό τόσο για την προβολή του αποκτώμενου πλεονεκτήματος όσο και για την αποτύπωση του στην συνείδηση των ανθρώπων-υπερκαταναλωτών, με ισχυρά εμπορικά σήματα, με τεράστια αναγνωρισιμότητα.
Φαίνεται ότι ο δρόμος αυτός, ο δρόμος της ανάπτυξης, είναι μίας κατεύθυνσης και τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί στην ορμή του.
Τα ιδεώδη, οι υψηλές αξίες και η “γνησιότητα” φαίνεται να απομακρύνονται και να αντικαθίστανται από το κέρδος, τους managers και το iso.
Ότι και να γίνει πάντως, απευθύνω έκκληση στης αρχές αυτού του τόπου, να προσαρμοστεί με σεβασμό στον χώρο που τόσο αγαπάμε.
Άλλωστε έχει έρθει πια ο καιρός να περιβάλλουν τις αποφάσεις τους, έννοιες όπως η Αειφορία, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά κριτήρια κατά την εφαρμογή της και όχι να προβάλλεται άλλοτε ώς άλλοθι και άλλοτε ώς τεχνητό εμπόδιο.
Δεν είμαι εναντίων της ανάπτυξης, ούτε νοσταλγός του παρελθόντος. Δεν είμαι της αναχρονιστικής σχολής, ούτε απαισιόδοξος.
Είμαι σκεπτόμενο όν, ενεργός πολίτης και με αυτές μου της ανησυχίες ως προς την λεγόμενη “ποιότητα ζωής” αναζητώ τον αναπροσδιορισμό της.
Να αγαπάτε αυτό τον τόπο.