Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΠΥΡΓΟΥΣΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Αυτή την περίοδο, γίνεται μια προσπάθεια, στο χωριό για να δημιουργηθεί Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας.
Η προσφορά και η διάθεση των νέων κυρίως παιδιών, είναι ενθαρρυντική, και σε κάποιες περιπτώσεις και συγκινητική.
Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια συνάντηση στα γραφεία του Συνεταιρισμού, όπου συμφωνήθηκε απ' όλους ότι είναι ανάγκη να συσταθεί ομάδα,και να οργανωθεί στα πλαίσια εκείνα που να μπορεί να προστατέψει την περιοχή γενικότερα, από φωτιές και άλλες θεομηνίες, καθώς και να παρέχει βοήθεια όπου παραστεί ανάγκη.

Σε πρώτη φάση συστάθηκε οργανωτική επιτροπή η οποία και θα φροντίσει γιαόλες τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι την έγκριση του καταστατικού, και τηνσύσταση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής είναι οι :
ΤΟΥΜΠΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΦΙΣΤΕΣ ΑΚΗΣ, ΛΕΟΝΤΗΣ ΚΩΣΤΗΣ, ΠΙΤΣΟΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ, ΚΟΥΤΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ και ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΚΩΣΤΑΣ.


Επίσης τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής καθώς και άλλα ιδρυτικά μέλη τηςυπό σύσταση ομάδας παρευρέθηκαν χθες στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίουτου Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Πυργίου, όπου ζήτησαν την στήριξη τουΣυνεταιρισμού, καθώς και την φιλοξενία της εθελοντικής ομάδας στα γραφεία τουσυνεταιρισμού στην πλατεία.
Και τα 2 αιτήματα έγιναν δεκτά, και ως εκ τούτου μπήκε το πρώτο λιθαράκιστην σύσταση της ομάδας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα η συντονιστική επιτροπή, θα απευθυνθεί σε όλους του Πυργούσους, σε όμορους Συλλόγους του χωριού, όπως οι Σύλλογοι Πυργούσων Αττικής, και Αμερικής, καθώς και σε επιφανείς Πυργούσους και Χιώτες, και θα ζητήσει είτε οικονομική είτε υλικοτεχνική βοήθεια.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ & ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΧΙΟ & ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ !!!