Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΧΙΟΣ : ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ?

Μεγάλες οι ευθύνες όλων μας, και ειδικά εκείνων που μας εκπροσωπούν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Ο ηπειρωτικός κορμός της Ελλάδας απομακρύνεται και πάλι κατά 2 - 3 ώρες με όλα τα συνεπακόλουθα!!!

----------------------------------------------------------------------------------------


Breaking News: Το ΣΑΣ ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τα δρομολόγια των Νήσος Μύκονος και Νήσος Χίος
22/10/2008Ώρα 17.10 μ.μ.

Τη ρεβάνς πήρε η Hellenic Seaways από την Βlue Star αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του Marinews.gr, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ενέκρινε κατά πλειοψηφία τα αιτήματά της για τροποποιήσεις δρομολογίων των πλοίων Nήσος Χίος και Νήσος Μύκονος. Τα δύο πλοία μπαίνουν σφήνα σε εκείνα της Blue Star στις Κυκλάδες πυροδοτώντας τον ανταγωνισμό αφού δυναμώνει ακόμη περισσότερο η παρουσία του στόλου της Hellenic στο κυκλαδικό νησιωτικό σύμπλεγμα.
Στις αρχές του καλοκαιριού παρόμοιο αίτημα της HSW είχε απορριφθεί.
Νωρίτερα σήμερα το πρωί όπως δημοσίευσε πρώτο το Marinews, είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΑΣ.
Τα δύο πλοία της Hellenic Seaways θα περνάνε τον μεν ε/γ-ο/γ «Χίος» Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Χίο-Μυτιλήνη το δε ε/γ-ο/γ «Μύκονος» Πειραιά-Πάρο-Νάξο-Σάμο-Ικαρία.
Η πλευρά της Blue Star Ferries, μέσω του εκπροσώπου της, Διονύση Θεοδωράτου επεσήμανε ότι η εταιρεία δεν έχει καμία αντίρρηση για τη δρομολόγηση πλοίων αλλά επεσήμανε ότι θέλουν να τηρηθούν οι κανόνες τους ΣΑΣ σύμφωνα με τους οποίους δεν πρέπει να παρεμποδίζονται τα ήδη δρομολογημένα πλοία που έχουν αποδοχή δήλωσης τακτικής δρομολόγησης. Και τα δύο πλοία της HSW, σύμφωνα με την Blue Star πέφτουν πάνω στα πλοία της σε αφιξο-αναχωρήσεις με ταυτόχρονες ώρες.
Η Blue Star υποστηρίζει ότι οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις υποχρεώνονται να υποβάλουν δρομολόγια για έγκριση εννέα μήνες πριν την έναρξη του δρομολογιακού έτους. Άρα αφού η HSW δεν είχε υποβάλλει τα συγκεκριμένα δρομολόγια μέχρι τέλος Μαρτίου, δεν έχει δικαίωμα να το κάνει τώρα.
Από την πλευρά της η Hellenic SeaWays μέσω του εκπροσώπου της Βασίλη Κάτσαρη, υποστήριξε ότι βάσει της νομοθεσίας στις 31 Μαρτίου ή θα έπρεπε να εγκρίνει όλα τα δρομολόγια είτε να τα απορρίψει. Αφού το ΣΑΣ στις 31 Μαρτίου έδωσε παράταση στην καταβολή δικαιολογητικών, άρα μπορούν να κατατεθούν αιτήσεις για δρομολόγια οποτεδήποτε.

Πηγή : Marinews.gr