Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα συμπαράστασης στο ΠΑΓΧΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

ΟΛΟΙ στο Παγχιακό συλλαλητήριο των φορέων συμπαράστασης και συμπαράταξης με τους ναυτεργάτες στην πλατεία Βουνακίου την Πέμπτη, 22/3/2012 και ώρα 11:00 πμ

Εμείς οι ναυτεργάτες εν ενεργεία, οι συνταξιούχοι και οι οικογένειες μας που έχουμε προσφέρει με την εργασία μας στα πλοία τόσα πολλά για να παραχθεί ο τεράστιος κοινωνικός πλούτος και για να υπερηφανεύονται κάποιοι για τη χρυσοφόρα ναυτιλία συγκεντρωθήκαμε για να συζητήσουμε τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που μας οδηγούν δεκαετίες πίσω.
Μπορεί να έχουν ψηφιστεί, μπορεί να έχουν γίνει νόμος, πρέπει όμως, για να μπουν στη ζωή, πρέπει οι εφοπλιστές, να τα εφαρμόσουν στους τόπους δουλειάς, στα καράβια. Θεωρούμε ότι πρέπει να μας βρουν απέναντι τους, ενωμένους και αποφασισμένους, μέχρι να τα ακυρώσουμε στην πράξη.
Μεγάλο χρονικό διάστημα τώρα έχουμε υποστεί αλλεπάλληλα χτυπήματα που θίγουν εμάς και τις οικογένειες μας. Όπως:
Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις με την εφαρμογή του χαρατσιού της «εισφοράς αλληλεγγύης» σε μηνιαία βάση.
Είχαμε αλλεπάλληλες μειώσεις στις συντάξεις πάνω από 1000€.
Έγιναν μειώσεις στις επικουρικές:
Μείωση 10% στις επικουρικές από 200 έως 250 ευρώ.
Μείωση 15% στις επικουρικές από 251 εώς 300 ευρώ.
Μείωση 20% στις επικουρικές από 301 ευρώ και πάνω.
Με την υπουργική απόφαση 476 - 28/2/2012, μειώνονται οι συντάξεις μας αναδρομικά από 1/1/2012, κατά 7%.
Από 1η Απρίλη καταργείται ο Οίκος Ναύτου της Χίου και ενσωματώνεται στον ΕΟΠΠΥ, τινάζοντας στον αέρα την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα επιδόματα ανεργίας και τα περιουσιακά του στοιχεία, σε βάρος των ασφαλισμένων του.
Λεηλατήθηκαν τα αποθεματικά του ΝΑΤ και του ΕΛΟΕΝ με την χρήση του «κουρέματος». Συγκεκριμένα για τον ΕΛΟΕΝ που είχε στις 27/1/2012 αποθεματικό 61,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στα 19,5 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 42 εκατ. ευρώ (μείον 62%).
Καταργούν το ΓΕΝΕ και το εντάσσουν στον ΟΑΕΔ με την ανεργία, ακόμα και με τα πλασματικά στοιχεία του ΓΕΝΕ, να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.
Προωθείται η ένταξη του ΝΑΤ στο υπουργείο Εργασίας, με την μείωση των 150 εκατ. ευρώ από την κρατική επιχορήγηση που προβλέπεται από το άρθρο 44 του ν. 3986/2011, τινάζονται συθέμελα στοιχειώδη δικαιώματα των ασφαλισμένων του.
Προωθούν με νομοσχέδιο την κατάργηση του καμποτάζ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και στην ακτοπλοΐα, τινάζοντας στον αέρα 4000 θέσεις στα κατώτερα πληρώματα. Διαμορφώνουν θεσμικό πλαίσιο για την ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης.
Διαμορφώνουν το θεσμικό πλαίσιο για την ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης (ΑΕΝ,ΚΕΣΕΝ)
Την ώρα που οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φορολογία, ούτε για τα κέρδη, ούτε για τα περιουσιακά τους στοιχεία, απολαμβάνουν 56 νόμιμες φοροαπαλλαγές και συνεχίζουν τη λεηλασία του ΝΑΤ.
Θεωρούμε ότι οι καταχτήσεις, που σήμερα αφαιρούνται, ήταν αποτέλεσμα μακροχρονίων ταξικών αγώνων. Άλλωστε, οι εργάτες ποτέ δεν κατέκτησαν τίποτε χωρίς αγώνα και θυσίες κόντρα και ενάντια στους νόμους της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε βήμα πίσω από τα κεκτημένα μας γιατί πιστεύουμε ότι με τη δική μας συνεισφορά δημιουργήθηκαν και πρέπει να τα απολαμβάνουμε εμείς και οι οικογένειες μας. Η προπέλα δημιούργησε τον όποιο πλούτο υπάρχει στον τόπο και για αυτό απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και τους καλούμε στον κοινό αγώνα για να μη περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση και η τρόϊκα και υλοποιεί η συγκυβέρνηση.

Απαιτούμε και παλεύουμε:
Το δημιούργημα του μόχθου των ναυτεργατών, ο Οίκος Ναύτου να μην ενταχθεί στο ΕΟΠΠΥ για να απολαμβάνουμε εμείς και οι οικογένειες μας τα κεκτημένα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε καμιά υποβάθμιση στις παρεχόμενες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες. Να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας στον Οίκο Ναύτου.
Οι συντάξεις μας να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας
Να σταματήσει η λεηλασία των αποθεματικών του ΝΑΤ και του ΕΛΟΕΝ, να μην καταργηθεί το ΕΛΟΕΝ. Να μην προχωρήσει το καμποτάζ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στην ακτοπλοΐα.
Να σταματήσει η εφαρμογή του χαρατσιού και της εισφοράς αλληλεγγύης.
Να αναβαθμιστούν οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Χίου και Οινουσών και να μπει φρένο σε κάθε προσπάθεια κλεισίματος και ιδιωτικοποίησης τους.
Είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι να παλέψουμε (ανεξάρτητα από την κίνηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να υποστείλει τη σημαία του αγώνα)
για τα αναφαίρετα δικαιώματα που μας καταπατά η συγκυβέρνηση και σ’ αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους ναυτεργάτες και τις οικογένειες του στον κοινό μας αγώνα.
ΟΛΟΙ στο Παγχιακό συλλαλητήριο των φορέων συμπαράστασης και συμπαράταξης με τους ναυτεργάτες στην πλατεία Βουνακίου την Πέμπτη, 22/3/2012 και ώρα 11:00 π.μ..